Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση στο Δημαρχείο με θέμα τα δρομολόγια και ανάληψη δράσεων


Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Καρύστου έγινε σήμερα το πρωί μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και εκπροσώπων φορέων και Συλλόγων σε συνέχεια της χθεσινής συγκέντρωσης στο ξενοδοχείο Γαλαξίας , με θέμα την μείωση των ακτοπλοικών δρομολογίων.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος, κ. Νίκος Μανώλης, ο κ.Κώστας Γκίκας, η Αντιδήμαρχος κ.Μαρία Κιούκη, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και Πρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος Καρύστου, κ. Μαρία Γάσπαρη, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιοβιοτεχνών, κ.Βερούχη Μαρία, ο κ.Κώστας Βερούχης, ο κ.Λαγόνικος Νίκος, ο κ.Μπάνος Μιχάλης και ο κ.Κώστας Δρόσος ,Αντιπρόεδρος του τοπικού Διαμερίσματος Καρύστου.


Αποφάσισαν την καταγραφή των θέσεων που κατατέθηκαν σε ψήφισμα και την ενημέρωση του κοινού για την κατάσταση.
Καλούν τον κόσμο στο λιμάνι του Μαρμαρίου την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι, με σκοπό της ανάδειξης του προβλήματος και πίεσης προς την Εταιρία για την επαναφορά δρομολογίων.

Συγκεκριμένα ζητούν.
Την επαναφορά, τουλάχιστον, του δρομολογίου της Κυριακής, και 2 δρομολόγια των 10.15 μέσα στην βδομάδα.
Επίσης σημειώνουν ότι την στιγμή που η Εταιρία χρησιμοποιεί το λιμάνι Μαρμαρίου για επισκευές, να το ελευθερώσει για ελλιμενισμό άλλων πλοίων, αλιευτικών και τουριστικών σκαφών, που ασφυκτιούν σε άλλο χώρο, η δεν έρχονται επειδή δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Ο κ Δήμαρχος ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την κ.Μαρία Καρνέζη και της εξέθεσε τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή μετά την μείωση των δρομολογίων και της ζήτησε ραντεβού, όπου θα μπορούν και οι δύο πλευρές να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Μετά από αυτό, βρισκόμαστε σε αναμονή για το οριστικό κλείσιμο του ραντεβού με εκπρόσωπο της Εταιρίας.

Στην συνάντηση έγινε ολοφάνερο το πόσο μεγάλο πλήγμα είναι για την περιοχή μας αυτή η απόφαση της Εταιρίας, μιας και τουριστικά γκρουπ δεν θα μπορούν να έρχονται πια και το γραφείο που τα διακινεί ανακοίνωσε αυτήν του την απόφαση σε συνεργαζόμενη με την περιοχή επιχείρηση τουρισμού.
Επίσης αυτό που είναι πάρα πολύ σοβαρό, είναι το θέμα της διακομιδής ασθενών..
Η Εταιρία έχει από τριμήνου , ίσως και περισσότερο, καταθέσει στο αρμόδιο υπουργείο τα εν λόγω δρομολόγια, και δυστυχώς δεν ήμασταν ενήμεροι έγκαιρα για αυτές τις αλλαγές.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι και πέρυσι είχε ανακοινωθεί μείωση η οποία τελικά δεν έγινε.

Υπάρχουν και άλλες σκέψεις και προτάσεις για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού τις οποίες θα εκθέσουμε σε άλλο άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου