Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Η εισήγηση της κ.Μαρίας Βερούχη, Προέδρου του Σ.Ε.Β.Κ στην τιμητική εκδήλωση προς τον κ.Κώστα Βερούχη.

Η εισήγηση της κ.Μαρίας Βερούχη, Προέδρου του Σ.Ε.Β.Κ στην τιμητική εκδήλωση προς τον κ.Κώστα Βερούχη.

Καλή σας μέρα! Καλή χρονιά, χρόνια πολλά σε όλους τους φίλους και τις φίλες που είναι σήμερα κοντά μας.
Εύχομαι το 2014 να είναι γεμάτο υγεία προσωπική ευτυχία και ότι ο καθένας σας ξεχωριστά επιθυμεί.
Εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ,ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την παρουσία σας στην σημερινή μας εκδήλωση.
Κατ αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλοξενούμενος μας που αποδέχθηκαν την πρόσκληση και ήρθαν από την Χαλκίδα για να ευχηθούμε για την καινούργια χρονιά, να γνωριστούμε καλύτερα αλλά και να τιμήσουμε τον πρόεδρο μας και ιδρυτή του Συνδέσμου , κύριο Κώστα Βερούχη.
Ευχαριστώ λοιπόν πολύ για την παρουσία του τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ.Παναγιώτη Σίμωση , επίσης τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εύβοιας, κ Ηλία Θαλάσση, τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Γιάννη Σταθόπουλο, τον κ.Λευτέρη Ντεγιάννη πρώην Αντιπρόεδρο της ΟΕΒΕ, όπως επίσης και τον Δήμαρχο κ.Μανώλη Νικόλαο τον Αρχηγό της Μείζονος Αντιπολίτευσης Λευτέρη Ραβιόλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ.Γιώργο Κακάτσο, Δημοτικούς Τοπικούς Συμβούλους, και Προέδρους Συλλόγων.

Θα ήθελα να πω λίγα λόγια για τον Σύνδεσμο.
Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καρύστου με την βοήθεια όλων των μελών του ΔΣ και θέλοντας να βοηθήσει όσο μπορεί σε αυτές τις δύσκολες εποχές, αλλά και με τις δυνάμεις που διαθέτει έχει βάλει στόχους και όλοι έχουμε καταθέσει ιδέες και απόψεις τις οποίες ελπίζουμε με την προσπάθεια που κάνουμε να τις πραγματοποιήσουμε.
Η Εγγραφή νέων μελών θα δώσει ζωντάνια, πνοή και νέο αέρα στον Σύνδεσμο, έτσι ώστε να συνεχίσει την πορεία του και να είναι δυνατός και τα επόμενα χρόνια.
Δεν θα ήθελα να κουράσω και να μπω σε λεπτομέρειες σήμερα αλλά σε ότι καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε όπως : Ομιλίες, ενημερώσεις σεμινάρια ενέργειες κοινωνικού αλλά και ανταποδοτικού χαρακτήρα, συμμετοχή με τους άλλους παραγωγικούς φορείς σε αγώνες και διεκδικήσεις για τον τόπο μας ,αλλά και βοήθεια κοινωνικού περιεχομένου στα μέλη μας.
Θα ενημερώνεστε έγκαιρα και πάντα θα ζητάμε την βοήθεια όλων σας.
Θέλω μόνο να σας πω ότι το τελευταίο διάστημα συμμετείχαμε στο πρόβλημα που προέκυψε με την διακοπή δρομολογίων στην γραμμή Μαρμάρι Ραφήνα και οι προτάσεις μας έγιναν αποδεκτές,
Επίσης με τα υπόλοιπα Σωματεία της περιοχής διαμαρτυρηθήκαμε και εκπροσωπούμαστε από δικηγόρο στο ΣΤΕ, για το θέμα του Ναυπηγείου που κάποιοι θέλουν να γίνει στην περιοχή μας.
Τέλος η ενεργοποίηση μας μέσω της ΟΕΒΕ θα βοηθήσει σε όποιο θέμα προκύψει.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να περάσω και να πω λίγα λόγια,  ( γιατί ο ίδιο μου το ζήτησε) για το τιμώμενο πρόσωπο της σημερινής μέρας, κ.Κώστα Βερούχη.
Ακούγοντας τον και συζητώντας  μαζί του πολύ τους τελευταίους μήνες μου γεννήθηκε η ιδέα και έκανα πρόταση στο ΔΣ του συνδέσμου να τον τιμήσουμε για την προσφορά του δίνοντας του τον τίτλο του ΕΠΙΤΗΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ. Αυτή βέβαια η πρόταση έγινε ομόφωνα και με πολύ χαρά ομόφωνα δεκτή,  από όλα τα μέλη μας.
Το σκεπτικό ήταν ότι ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι ο ιδρυτής του Συνδέσμου από το 1979 και ήταν αδιάλειπτα στο τιμόνι του μέχρι το 2009 όπου και συνταξιοδοτήθηκε, (30 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ),με έντονα συνδικαλιστική και κοινωνική δράση, θα πρέπει να λάβει από μας τους νεώτερους τις ευχαριστίες μας, την τιμή και την αναγνώριση για όσα έχει προσφέρει.
Ομολογώ, πως αν και σεμνός, συζητώντας μαζί του κατάλαβα πως αυτό τον χαροποίησε πολύ.
Ένιωσε μέσα του πως και μεις αναγνωρίζουμε το έργο του. Πάντα απλός και λιτός, μου είπε πολλές φορές, "Μαρία, η εκδήλωση να είναι σεμνή! Δεν χρειάζονται πολλά!"
Κύριε Κώστα, νομίζω ότι κάναμε αυτό που έπρεπε για σας και για την πορεία σας. Σας τιμούμε σήμερα όπως το 2004 το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ και το 2009 η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ, της ποίας ήσασταν για δύο θητείες μέλος της.
Επίσης σας τιμούμε γιατί χάρη των δικών σας προσπαθειών, δημιουργήθηκε Έδρα του Επιμελητηρίου στην Κάρυστο, όπου συστεγάζονται τέσσερα Επαγγελματικά Σωματεία, και στον ίδιο χώρο γίνονται σεμινάρια στον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής.
Πάντα ενεργός στην Κοινωνία, οδηγούσατε τον Σύνδεσμο στην πρώτη γραμμή σε κάθε θέμα που απασχολούσε την περιοχή, δίνοντας προτάσεις στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή, πολλές από τις οποίες εισακούστηκαν και ευεργέτησαν τον τόπο.
Παρά τις αντιθέσεις η διαφορές  απόψεων που κάποιες φορές υπήρχαν ο σεβασμός από όλους στο πρόσωπο σας ήταν αυτονόητος.
Κλείνοντας θα ήθελα και πάλι να σας ευχαριστήσω εκ μέρους όλων μας και να σας απονείμω  αυτήν την πλακέτα ως ανάμνηση αυτής της τιμητικής εκδήλωσης που γίνεται σήμερα εδώ για σας.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου