Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της Εταιρίας για τα ακτοπλοικά δρομολόγια.



Σήμερα Παρασκευή 8/11/2013,  στο πρώην Δημαρχείο Μαρμαρίου, έγινε συνάντηση για πρώτη φορά μεταξύ της Δημοτικής Αρχής ,της Αντιπολίτευσης και φορέων, με εκπροσώπους της Εταιρίας των πλοίων Μαρμάρι -Ραφήνα.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Εταιρίας ο κ.Ποντικός Κωνσταντίνος επί των Οικονομικών, και ο κ.Σπέρτος Νικόλαος, Αρχικαπετάνιος.

Εκ μέρους της κοινωνίας του Δήμου Καρύστου,
ο κ.Νίκος Μανώλης, ο κ.Ελευθέριος Ραβιόλος, η κ.Κυριακή Βρανά, ο κ.Ζαφείρης Θανάσης, ο κ.Γκίκας Κωνσταντίνος, ο κ.Σιάγκας Άντυ, ο κ.Γουλέτας Κωνσταντίνος, ο κ.Θανάσης Γουλανδρής, ο κ.Οικονομόπουλος Γεώργιος, ο κ. Μπάνος Μιχάλης, ο κ.Νικόλαος Λαγόνικος, η κ.Βερούχη Μαρία, η κ.Μαρία Γάσπαρη και η κ.Ροδόπη Σφυρίδη.


Ο κ.Δήμαρχος εξέφρασε την βαθύτατη δυσαρέσκεια του για την απαξίωση που έδειξε η Εταιρία με το να μην ενημερώσει για τις προθέσεις τις την Δημοτική Αρχή και το πόσο αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων και στην περαιτέρω οικονομική δυσπραγία του τόπου συνολικά.
Επεσήμανε την στήριξη που έχει δεχθεί η Εταιρία από τις Αρχές με την παραχώρηση του λιμένα και τις παροχές που έχει για ελλιμενισμό πλοίου της, όπως και αυτήν που έχει δεχθεί από τους κατοίκους με την προτίμηση τους στα δρομολόγια της.
Επίσης ζήτησε την ξεκάθαρη θέση της Εταιρίας σε περίπτωση που δεν διατίθεται να συνεργαστεί, όπως αποχωρήσει τελείως από την περιοχή και να ελευθερώσει το λιμάνι, έτσι ώστε να βρεθεί άλλη ενδιαφερόμενη Εταιρία.

Τον λόγο πήρε ο κ.Ραβιόλος όπου και αυτός εξέφρασε την θέση ότι είναι απαράδεκτο εκ μέρους της Εταιρίας να δρα χωρίς την συνεννόηση με τις Αρχές και την αδιαφορία για τα αποτελέσματα που φέρνει μια τέτοια κίνηση.

Ο κ.Ποντικός εξέφρασε την απορία του γιατί δεν επικοινώνησε η Δημοτική Αρχή την στιγμή που ήδη είχαν γίνει γνωστές οι αλλαγές, και ότι κάτι τέτοιο δεν είναι κάτι που έχει γίνει σε καμιά άλλη περίπτωση σε άλλα νησιά και δεν σκέφτηκαν ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια τέτοια τακτική.
Παρόλα αυτά, ήταν πολύ θετικός στην πρόταση για τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο επικοινωνίας με τις Αρχές , προς όφελος αμοιβαίου συμφέροντος, μιας και ο κ.Ραβιόλος επέμενε ότι πρέπει να υπάρχει κοινός σχεδιασμός των δρομολογίων.
Ο κ.Σπέρτος, εξέθεσε τα στοιχεία τα οποία δείχνουν ότι η Εταιρία έχει ελλειμματικό πολλών χιλιάδων ευρώ και σε καμιά περίπτωση δεν περίμεναν ότι θα υπάρχει αυτή η μείωση όταν πριν την κρίση είχε αγοραστεί μεγαλύτερο πλοίο για την γραμμή.
Ο κ.Δήμαρχος του υπενθύμισε ότι θα ήταν καλύτερα να έχουν σε αυτήν την περίπτωση το μικρότερο καράβι έτσι ώστε να μειώνεται το κόστος.


Η πρόταση του κ.Ραβιόλου για επιδοτούμενο δρομολόγιο, αν και δύσκολο δεν το απέκλεισαν σαν ανέφικτη λύση και είναι κάτι που θα διερευνηθεί περαιτέρω.
Μεγάλη ενδιαφέρον έδειξαν στην επεσήμανση της κ.Βερούχη όσο αφορά την εξυπηρέτηση των διακομιδών.
Η συνάντηση κύλησε με πολλές προτάσεις από όλους για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, όπως επίσης και προτάσεις για πιο βολικές ώρες στα δρομολόγια, οι οποίες έγιναν δεκτές με μεγάλη προσοχή και δεσμεύτηκαν να απαντήσουν αύριο.

Στο σύνολο τους οι εκπρόσωποι της κοινωνίας ζητούν να παραμείνουν τα δρομολόγια ως έχουν και δεσμεύονται ότι θα κάνουν ότι μπορούν - με τις προτάσεις τους - για να στηριχθεί η γραμμή και να συνεχίσει το Μαρμάρι να είναι ένας ζωντανός κόμβος με την Αττική.
Παρόλα αυτά, έγινε μεγάλη συζήτηση για τα αναγκαία δρομολόγια που οπωσδήποτε πρέπει να συνεχίσουν.
Επίσης τους ενημέρωσαν για την διαμαρτυρία που έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή και τους ενημέρωσαν για την έντονη αντίδραση του κόσμου στα νέα δρομολόγια.



Επομένως περιμένουμε μέχρι αύριο για να μάθουμε με πιο τρόπο έγιναν αποδεκτά τα αιτήματα μας και οι προτάσεις μας, έτσι ώστε να υπάρχει και η ανάλογη συνέχεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου